Jämför kreditkonton

Hitta kreditkontot med den lägsta räntan och spara pengar redan idag

-
+
10000
Filtrera enligt din profil
Betalningsanmärkning
Saknar fast inkomst

0 kreditkonto hittades

Kreditlimit Utbetalning Återbetalning/mån Uppl.avg Effektiv ränta
Inga kreditkonton hittades. Prova ett annat belopp.

Så hittar du det bästa kreditkontot

Ett kreditkonto påminner om ett kreditkort på så sätt att du har tillgång till en viss kredit. Du väljer önskad kreditgräns i din ansökan och det är sedan därifrån du lånar dina pengar. Du betalar endast ränta på den utnyttjade krediten. Resterande kredit kan du välja att utnyttja senare.

Dagens kreditgivare skiljer sig åt gällande bland annat ränta och lägsta månatliga återbetalningsbelopp. Det är dessa två punkter som är viktigast för dig att jämföra för att du ska bli nöjd med ditt kreditkonto.

Jämför den effektiva räntan för att hitta det billigaste kreditkontot

Kreditkontonas räntor skiljer sig åt och för att du ska hitta den bästa bör du jämföra dina alternativ åt. När du jämför dessa ska du alltid titta efter det som heter effektiv ränta.

I den effektiva ränta är samtliga avgifter inräknade och du kan därmed hitta det billigaste kreditkontot.

Välj ett kreditkonto med ett återbetalningskrav som passar dig

Kreditgivarna har alla olika krav på hur många procent av den utnyttjade krediten du måste betala tillbaka varje månad. Ibland kan kreditgivaren även ha ett fast lägsta belopp som du måste betala tillbaka. Se till att jämföra kreditgivarna på den punkten.

Exempel! Om du lånar 20 000 kronor, med ett återbetalningskrav på minst 10 procent av utnyttjad kredit, måste du betala åtminstone 2 000 kronor i månaden.Om det lägsta månatliga återbetalningsbeloppet istället är 5 procent räcker det med att du betalar 1 000 kronor i månaden.

Väljer du ett kreditkonto med lågt krav kommer du i slutändan få betala mer i ränta, då återbetalningstiden blir längre. För vissa kan detta dock vara att föredra, exempelvis om man inte har råd att betala allt för mycket under en och samma månad. Välj det som passar dig och din ekonomi bäst.