Hur lång återbetalningstid har kreditkonton?

Olika kreditkonton har olika lång återbetalningstid men oftast är den väldigt flexibel. Till skillnad från vanliga sms-lån och andra snabblån som oftast har väldigt kort återbetalningstid så har kreditkonton betydligt längre. Med ett kreditkonto är det möjligt att skjuta upp betalningen av en faktura, alternativt delbetala den. Mot en viss räntekostnad får du därför en lång återbetalningstid vilket som längst kan vara i upp till 12 månader.

Tips! Med ett kreditkonto är det möjligt att delbetala din faktura vilket gör att återbetalningstiden förlängs.

Återbetalningstiden kan självklart variera beroende på vilken kreditgivare du har ett kreditkonto hos. För att hitta ett kreditkonto med en återbetalningstid som passar dig är det därför en bra idé att jämföra kreditkonton innan du skaffar ett.

Jämför kreditkonton från flera långivare

Var noggrann med återbetalningarna

Trots att kreditkonton har en generös återbetalningstid jämfört med många andra kredit- och lånemetoder så måste du förr eller senare betala tillbaka allt du tagit ut från kreditkontot plus ränta. För att ett kreditkonto inte ska bli kostsamt i längden måste du se till att vara noggrann med dina återbetalningar och undvika att betala för sent. Ifall du missar en återbetalning finns det risk för förseningsavgifter, påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. Dessa avgifter kan kosta mycket pengar och därför är det viktigt att du håller koll på dina återbetalningar.