Hur stor kredit kan jag få på ett kreditkonto?

Hur stor kredit du kan få varierar beroende på vilken kreditgivare du vänder dig till samt hur din ekonomiska situation ser ut. Olika kreditgivare erbjuder olika kreditgräns för kreditkonton. Din inkomst, om du har några betalningsanmärkningar och antal tidigare kreditupplysningar kan också påverka hur stor kredit du kan få på ett kreditkonto.

Tänk på! Din ekonomiska situation kan påverka hur stor kreditgräns du kan få på ditt kreditkonto. Har du skulder sen tidigare bör du alltid se till att betala av dessa innan du ansöker om ett kreditkonto.

Kreditkonto är en relativt ny produkt vilket gör att det inte finns överflödigt med utgivare av kreditkonton ännu. Ju fler som efterfrågar kreditkonto desto fler kreditgivare kommer även etablera sig på marknaden. När antalet utgivare av kreditkonton ökar kommer även konkurrensen att öka, vilket kommer leda till att kreditgivarna börjar tävla om att erbjuda dig det bästa kreditkontot. Du bör därför alltid se till att jämföra kreditkonton innan du ansöker om ett, för att försäkra dig om att du får så pass stor kredit som du behöver.

Hitta kreditkontot som passar dig bäst

Få stor kredit trots betalningsanmärkningar

Vid andra metoder att låna pengar och få kredit är möjligheterna till stor kredit ofta relativt begränsade om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Betalningsanmärkningar kan vara ett tecken på att du misskött din ekonomi och om så är fallet bör du vara försiktig med att ansöka om nya krediter såväl som kreditkonto. Beror din betalningsanmärkning på att du exempelvis missat att betala en räkning eller liknande kan det dock vara fullt möjligt att få relativt stor kredit på ett kreditkonto. Jämför kreditkonton med betalningsanmärkningar för att hitta den kreditgivare som kan erbjuda sig störst kredit.

Tidigare kreditupplysningar kan leda till lägre kredit

Att ha genomgått många kreditupplysningar kan påverka din kreditvärdighet negativt. Det innebär att din återbetalningsförmåga inte anses så god som den kanske borde vara, vilket även kan leda till att du får en lägre kredit om du exempelvis ansöker om ett kreditkonto. Vid kreditupplysningar tittar kreditgivaren bland annat på:

  • Inkomst
  • Eventuella betalningsanmärkningar
  • Antal kreditupplysningar

Fördelen med ett kreditkonto är att du enbart behöver genomgå en kreditupplysning till skillnad från exempelvis lån då du måste genomgå kreditupplysning varje gång du ansöker om ett lån. Många tidigare kreditupplysningar kan inte bara påverka hur stor kredit du får utan det kan även påverka om du exempelvis får skaffa ett mobilabonnemang eller inte. Genom att använda ett kreditkonto och inte ansöka om lån kan du på lång sikt minska ditt antal kreditupplysningar.