Lendify höjer räntan för sparkunderna

Publicerad: 5 februari, 2019 kvinna stoppar pengar i spargris och Erika Eliasson Chief Inverstor Relations Officer

Bättre sparränta till Lendifys sparkunder. Foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Lendify vill förbättra privatekonomin i svenska hushåll och utmanar nu bankerna genom att skapa en mer rättvis låne- och sparmarknad. Därför höjer Lendify sparräntorna med 0,48 procentenheter till sina sparkunder.

Genom att skapa en mer rättvis låne- och sparmarknad för de svenska hushållens privatekonomi höjer nu Lendify sparräntan med 0,48 procentenheter till sina sparkunder.

Sparkunderna ska få god avkastning

Lendifys mål är att erbjuda låntagare rättvisa villkor med lägre ränta och sparkunder god avkastning. Den dagliga referensräntan STIBORs höjning gör att Lendify höjer räntan på befintliga lån samtidigt som de låter deras sparare ta del av höjningen i sin helhet genom att höja räntan för sina sparkunder.

Enligt Erika Eliasson, Chief Inverstor Relations Officer på Lendify, tycker man att det är fel av bankerna att inte höja konsumenternas sparränta när man höjer deras låneränta. Att bankerna får ta hela uppsidan medan konsumenterna får ta del av nedsidan när räntan höjs är inte rimligt. Att bankerna dessutom kan hantera sina kunder på det sättet visar att konkurrensen av banker behövs på bankmarknaden.

Över 10 000 aktiva sparkunder

Lendify som är en digital långrivare hade per sista december 2018 drygt 10 000 aktiva sparkunder. Lendify erbjuder lån utan säkerhet hushåll i Sverige med hög kreditvärdighet. Många av låntagarna har lån hos någon annan bank men kan erbjudas bättre villkor hos Lendify.

Efter avgifter och kreditförluster uppgick den genomsnittliga årsavkastningen till 5,59 procent per den sista december 2018.