Om BankID

Du som handlar internet har troligtvis stött på BankID tidigare. BankID är ett samarbete mellan Sveriges största banker och underlättar när du behöver identifiera dig på internet. Med BankID är både du och den part som kräver att du identifierar dig säkra mot bedrägerier då BankID kräver en personlig sex-siffrig kod varje gång du ska identifiera dig. Så länge du behåller din personliga kod för dig själv finns ingen anledning att oroa sig för att någon annan skulle kunna använda ditt BankID. BankID finns för tillfället i två varianter – BankID för datorer samt mobilt BankID. Vilken du använder dig av beror på vad du själv anser vara smidigast. Mobilt BankID kan vara en smidig lösning för dig som vill kunna identifiera dig även när du endast har tillgång till din mobiltelefon och är även en metod som används vid ansökan om kreditkonto.

Ansök om kreditkonto med BankID

När det kommer till att öppna ett kreditkonto så kommer du att behöva verifiera din identitet genom att använda dig av BankID. Genom att du verifierar dig så tillåter du att kreditgivaren gör en kreditupplysning. Efter kreditupplysningen kan du beviljas ett kreditkonto om kreditgivaren finner din kreditvärdighet godkänd. Många kreditgivare låter även dig som kund logga in på sidan och/eller i en app för att kontrollera och hantera saldot på ditt kreditkortet, utbetalningar och inbetalningar. Allt för att ditt kreditkonto ska vara så säkert som möjligt.

Skaffa BankID innan du ansöker om kreditkonto

Har du inte BankID sedan tidigare så är det något du behöver för att kunna ansöka om ett kreditkonto. För att skaffa BankID så vänder du dig till din personliga bank. Ofta finns tydliga instruktioner om hur du laddar ner BankID i din smartphone och/eller i din dator samt hur du kommer igång med tjänsten. Är du orolig för programmets säkerhet eller har du frågor så brukar även bankerna kunna hjälpa till genom att besvara dina frågor.