Paypal köper Honey

Publicerad: 25 november, 2019 Man håller i en mobiltelefon med appen paypal öppen och andra handen är på tangentbordet till en laptop

Paypals förvärv av Honey är det största i Paypals historia. Honey kommer att hjälpa Paypals handlare att öka försäljningen. Foto: Nopparat Khokthong/Shutterstock.com

Betaltjänstföretaget Paypal köper det amerikanska bolaget Honey, som bland annat levererar kuponger, rabatter och belöningar till de som handlar på nätet. Med förvärvet hoppas man kunna mota undan pressen från techjättar som Facebook och Apple, skriver DiDigital.

Paypals förvärv av Honey, som erbjuder rabatter och belöningar via en app, ska mota pressen från techjättar som Facebook och Apple. Affären ska göra det enklare för bolaget att hjälpa handlare som använder sig av Paypal att få nya kunder.

Paypals största affär

Paypals affär av Honey är värderad till 4 miljarder dollar, vilket motsvarar 39 miljarder kronor. Det gör det till den största affären i Paypals historia. Det kan jämföras med det tidigare förvärvet av det svenska betallösningsbolaget Izettle under förra året, där beloppet uppgick till 19 miljarder kronor.

Målet med affären är att Paypal ska knyta till sig kunderna ännu mer för att stävja konkurrensen från andra techjättar som har siktet inställt på betalmarknaden. Honey har utvecklat ett verktyg som följer prisutvecklingen på produkter och därefter automatiskt skapar rabatter eller kuponger när konsumenten är på väg att köpa en produkt.

Honey kan skapa merförsäljning åt handlare som använder sig av Paypal

Paypal ska integrera Honeys tjänst hos bolagets närmare 300 miljoner användare från Honeys i dagsläget 17 miljoner användare, skriver Business Insider. Samtidigt kommer Paypals e-handelskunder, som uppgår till 24 miljoner, få möjlighet att använda de bakomliggande tjänsterna som Honey har.

Paypals tjänster är inriktade på utcheckning och betalning. Honeys tjänst kan hjälpa till att locka konsumenten tidigare i shoppingprocessen och samtidigt hjälpa handlarna att öka försäljningen.

Honeys användare har sparat över en miljard dollar

Honey grundades 2012 och har runt 17 miljoner användare i månaden. Honeys tjänst har hjälpt sina användare att spara över 1 miljard dollar under det senaste året.

Honeys omsättning växte under 2018 till 100 miljoner dollar, vilket är en ökning med 100 procent enligt Paypals vd, Dan Schulman. Bolaget gick samtidigt med vinst. Affären kommer troligtvis att bli klar under första kvartalet 2020.