Hur tar jag ut pengar från kreditkontot?

Du tar enkelt ut pengar från kreditkontot genom mobilen. Detta kan du oftast göra genom att skicka ett sms alternativt gå in på kreditgivarens webbplats för att göra ett uttag. Det finns även många kreditgivare som har appar för smartphones där du kan göra uttag från ditt kreditkonto. För att hitta en kreditgivare som har en metod för uttag som passar dig bör du börja med att jämföra kreditkonton.

Tips! Att ta ut pengar från ett kreditkonto kan vara smidigare än att exempelvis ansöka om ett sms-lån.

Ett kreditkonto kan upplevas mindre flexibelt än exempelvis ett kreditkort, men faktum är att du kan i princip göra omedelbara uttag från kreditkontot med hjälp av din mobil. På så sätt är kreditkontot inte alls mindre flexibelt men det är däremot enklare att kontrollera dina utgifter och att enbart använda din kredit när du faktiskt behöver den.

Hur många uttag kan jag göra?

Med ett kreditkonto kan du göra så många uttag du vill, fram tills dess att hela ditt kreditutrymme är utnyttjat. Har du exempelvis en kreditgräns på 20 000 kr kan du ta ut hur stora eller små belopp du vill, hur många gånger du vill, tills dess att du uppnått gränsen på 20 000 kr. När du betalat tillbaka det du tagit ut från kreditkontot kan du återigen göra nya uttag upp till din kreditgräns. Läs mer om hur många uttag du kan göra från ett kreditkonto.

Hur lång tid tar det innan pengarna finns på mitt konto?

När du gjort ett uttag från kreditkontot kan det ta ett litet tag innan pengarna finns på ditt vanliga konto. För vissa spelar fördröjningen inte så stor roll och det kan faktiskt vara en enorm trygghet för din ekonomi att ha en viss fördröjning innan du får tillgång till pengarna. Detta eftersom att du då får tid att tänka igenom köpet och endast använda kreditkontot när du verkligen behöver det. Eftersom att kreditkontot är kostnadsfritt är det en riskfri trygghet att ha ett kreditkonto. Om du däremot vill ha möjlighet att få pengarna direkt finns det kreditkonton med direkt utbetalning.