Crowdfundingplattformen tar in Nordnets tidigare vd

Publicerad: 21 januari, 2019 moderna lägenheter i storstadsmiljö

Håkan Nyberg blir Tessins nya styrelseordförande. Foto:Rolf_52/shutterstock.com

Håkan Nyberg tidigare vd på nätbanken Nordnet stärker upp bolaget och tar över styrelseklubban i crowdfundingföretaget Tessin, rapporterar Breakit. Om han själv kommer att investera i Tessin är ännu inte klart.

Tessin.com är en crowdfundingplattform där du som privatperson kan investera direkt, utan mellanhänder och avgifter, i fastigheter eller byggprojekt utan krångel. Nu tar Håkan Nyberg tidigare vd på Nordnet över styrelseklubban i hopp om att stärka företaget.

Lansera Tessin i flera nordiska länder

Håkan Nyberg gillar fintech och tycker det är jätteroligt att nu få jobba med entreprenörerna bakom Tessin. Han ser en tydlig likhet med företagets idé kring småsparare som vill investera i projekt som behöver finansiering till hans tidigare arbete på Nordnet där de tillsammans med Avanza demokratiserade aktiehandeln och gjorde den möjlig för den stora massan.

Håkan tror mycket på Tessins verksamhet då bostadsmarknaden växer och det alltid kommer att finnas ett behov av bostäder. Dock är marknaden för riktigt lyxiga lägenheter som man tidigare rekommenderat sina kunder att investerat i lyxlägenheterna på Kungsholmen liten, men ur ett bredare perspektiv så kommer bostadsmarknaden att fortsätta växa.

Nu tittar man på hur man ska expandera och de nordiska länderna ligger närmast till hands. Till att börja med ska man lansera i Finland samtidigt som man undersöker en lansering i Danmark.

Privatpersoner investerar i fastighetsprojekt

Gräsrotsfinansiering, folkfinansiering eller massfinansiering, kärt barn har många namn. Crowdfunding finns i flera olika varianter men när det gäller företaget Tessin är det en investeringsmetod där privatpersoner får en möjlighet att investera i olika fastighetsprojekt. Många små investerare blir en stor grupp som hjälper till att finansiera ett fastighetsprojekt, istället för att det är få investerare som måste bidra med större summor. På så sätt för byggföretaget in kapital och kan påbörja sitt fastighetsprojekt.

Misslyckad investering i Axxon properties

Företaget Tessin var under 2018 i blåsvädret med den misslyckade investeringen i Axxon properties. Under 2017 erbjöd man sina användare att låna ut pengar till Axxonen properties. I maj 2018 deklarerade företaget Axxonen properties att de lade ned sin verksamhet av de lyxlägenheter som skulle byggas på Kungsholmen i Stockholm. Där förlorade inte mindre än 198 investerare 20 miljoner kronor.