Hur många uttag kan jag göra från ett kreditkonto?

Du kan göra obegränsat antal uttag från ett kreditkonto, upp till det att din kreditgräns är nådd och förutsatt att du inte har några obetalda fakturor som har förfallit. Det finns alltså ingen gräns för hur många uttag du kan göra från ett kreditkonto. Den enda gräns som finns för ett kreditkonto är din kreditgräns, vilket anger hur stor summa du maximalt kan ta ut från kreditkontot. Krediten påverkas av många faktorer så som långivare och din återbetalningsförmåga. Läs mer om hur stor kredit du kan få på ett kreditkonto.

Gör begränsat antal uttag

Ett kreditkonto fungerar i princip som ett kreditkort men utan själva kortet. Det innebär att du kan använda kreditkontot när och var du vill, genom att enbart göra ett uttag från kreditkontot. När du nått din kreditgräns kan du inte göra fler uttag förrän du betalat tillbaka det du “lånat”. För att kunna göra uttag krävs det även att du betalat dina tidigare fakturor. I dagsläget har alla kreditkonton obegränsat antal uttag men det kan förändras i framtiden. Se därför till att alltid jämföra kreditkonton innan du skaffar ett, för att säkerställa att du väljer det bästa kreditkontot för dig.

Många uttag innebär inte många kreditupplysningar

Att göra uttag från ett kreditkonto kan liknas vid att ta ett sms-lån, fast du lånar från en “pott” som du redan fått beviljad. Ett sms-lån kan du ansöka om via mobilen och därefter måste du genomgå en kreditupplysning och sedan kan du få pengarna på ditt konto. Med ett kreditkonto undviker du ett av dessa steg eftersom du enbart behöver göra ett uttag via mobilen och därefter får du pengarna på kontot. Med kreditkonto har du redan beviljats en viss kredit som du får göra så många uttag från som du behöver, upp tills dess att din kreditgräns är nådd. Tack vare det slipper du flera kreditupplysningar som i längden kommer påverka din kreditvärdighet negativt.