Vem kan ansöka om ett kreditkonto?

Alla över 18 år kan ansöka om ett kreditkonto. För de flesta kreditkonton krävs det att du har ett elektroniskt BankID för att kunna genomföra själva ansökningsprocessen. Många kreditgivare ställer även krav på att du måste ha ett svenskt personnummer för att kunna ansöka om ett kreditkonto.

Tips! Att ansöka om ett kreditkonto är enkelt och de flesta kan ansöka om kreditkonto.

Planerar du att ansöka om ett kreditkonto bör du börja med att jämföra kreditkonton från olika långivare. Villkoren för olika kreditkonton kan skilja sig beroende på vilken kreditgivare du vänder dig till. Genom att göra en jämförelse av kreditkonton kan du enkelt hitta det bästa kreditkontot för dig.

Bankkonto ett krav vid ansökan om kreditkonto

För att ha ett kreditkonto krävs det även att du har ett vanligt bankkonto dit pengarna kan föras över när du väljer att använda ditt kreditkonto. Bankkontot ska förslagsvis vara ditt lönekonto eller ett annat bankkonto som du har ett vanligt bankkort kopplat till. Det är bra att fundera ut vilket konto du vill få in pengarna på innan du ansöker om ett kreditkonto. Vid din ansökan kommer du nämligen behöva uppge detta konto.

Vid ansökan behöver du ange:

  • Kontonummer, till det konto du vill ha pengarna utbetalda till
  • Vilken bank du har, det vill säga namnet på den bank du har kontot hos
  • Clearingnummer, vilket normalt skrivs framför ditt vanliga kontonummer

I vissa fall kan kreditgivaren även fråga om:

  • Dina levnadsomkostnader, vilka du kan ta reda på genom din senaste hyresavi eller räkningspärm alternativt genom någon app för utgifter som du har i din smartphone

För att din ansökan om kreditkonto ska gå så smidigt som möjligt kan det vara bra att ta fram dessa uppgifter innan du påbörjar din ansökan.

Alla kan ansöka om kreditkonto

Många tror att det inte är möjligt att ansöka om kreditkonto då man haft tidigare problem med ekonomin, vilket nödvändigtvis inte är fallet. Det finns kreditgivare som erbjuder kreditkonto utan uc, kreditkonto med betalningsanmärkningar och även kreditkonto utan inkomst. En fördel med kreditkonto är att du enbart behöver genomgå en kreditupplysning. På så sätt har du alltid pengar till hands om du behöver, utan att behöva ansöka om lån och genomgå flera kreditupplysningar vilket i längden påverkar din kreditvärdighet negativt.

Ange hur stor kredit du behöver och jämför långivare